قیمت گذاری جلسه درس عارف کبیر مرحوم قاضی طباطبایی توسط آیت الله بهجت
بسم الله الرحمن الرحیم
هرچند همه آن بزرگان و اساتید اهل عمل و کرامت بودند و هر یک از استوانههای تقوا بهشمار میآمدند، ولی آقا سید محمدحسن الهی[برادر علامه طباطبایی] کسی [عارف بالله مرحوم سید علی قاضی] را به او نشان داد که وصفشدنی نبود. شیخ محمدتقی [آیت الله بهجت] هم که در فرصتشناسی ممتاز بود، سفت و سخت دست به دامان او شد و برای سیروسلوک و کسب معارف توحیدی، زانوی ادب و تواضع در محضر آن ولی الهی، حضرت آیتالله سید علی قاضی قدسسره زد؛ بزرگمردی که تنها اولیای الهی او را شناختند و قیمت مجالسش را امثال آیتالله بهجت دانستند. میفرمود: «یکبار درس ایشان را تقویم (قیمتگذاری) کردم که ببینم چقدر میارزد. آن موقع یک کوچه در نجف بود به نام کوچه صدتومانی. آن کوچه صد تومان پولش بود. صد تومان خیلی بود. سی کیلو برنج هشت قران بود. دیدم برای یک جلسه ایشان صد هزار تومان هم کم است»! (منبع)
آیت الله بهجت رابطه خاصی با مرحوم آقای قاضی داشتند و میفرمودند: در درس آقای قاضی هرگز اشکال نمیکردم، ولی ایشان تمام اشکالاتی را که بر زبان نمیآوردم پاسخ میدادند! (و فرزند آیت الله بهجت در برنامه ضیافت در شبکه قرآن این را هم اضافه فرمودند که حتی مرحوم آقای قاضی گاهی سر درس میفرمودند: و اما اشکال فاضل گیلانی [آیت الله بهجت] جوابش این است...! . و بغل دستی آیت الله بهجت با تعجب به ایشان میگوید شما که سوالی نپرسیده بودید؟! و آیت الله بهجت در جواب لبخندی میزنند!)
مرحوم آقای قاضی به آیت الله بهجت میفرمایند: یک دوره فقه بخوانند. آیت الله بهجت قبول میکنند و میروند و مرحوم آقای قاضی از کتاب صلاه شروع میکنند. نماز برای آقای قاضی خیلی امر مهم و عجیبی بوده است. آیت الله بهجت میفرمودند: ایشان تمام مدت که روایات را میخواند گریه میکرد! به خود میگفتم: این درس خارج فقه است یا عرفان؟ و من چون درس فقه میخواستم، دیگر نرفتم و البته بعدها بسیار پشیمان شدم. (منبع)
یا حق
- ۹۴/۰۴/۰۹