ذکاوت و دقت و استعداد امام خمینی در بیان علامه حسن زاده آملی
بسم الله الرحمن الرحیم
دهه مبارک فجر بر دوستان مبارک.
استاد احمد عابدی در کتاب دفتر عقل و قلب که در موضوع "پرتویی از اندیشه های عرفانی و فلسفی امام خمینی" نگاشته شده است، مینویسد:
« امام خمینی رضوان الله تعالی علیه فلسفه را نزد مرحوم آیت الله رفیعی قزوینی و مرحوم حاج میرزا علی اکبر حکیم فرا گرفته است. حضرت استاد حسن زاده میفرمود وقتی من به خدمت آیت الله رفیعی رسیدم ایشان از ذکاوت و استعداد و قریحه سرشار امام خمینی تمجید کرده و میفرمود: این سید بسیار زیرک است و در آینده دست به کاری بزرگ میزند. »

و استاد عابدی در جایی دیگر از همین کتاب (ص 218) مینویسد:
« حضرت امام خمینی رحمه الله تقریبا چهار سال "شرح منظومه" را نزد آیت الله رفیعی قزوینی فرا گرفت و چنان دقت و ذکاوتی داشت که به خواندن شرح منظومه، از حضور در دروس اسفار مستغنی شد. نگارنده از آیت الله حسن زاده آملی شنید که فرمود: وقتی من به درس آیت الله رفیعی رفتم، ایشان میفرمود قبل از شما یک سیدی به نام آقا روح الله به درس من آمد که تاکنون کسی به زیرکی و دقت او ندیده ام، و این سید در آینده کارهای بزرگی انجام میدهد. »
همچنین رهبر معظم انقلاب در دیدار با طلاب مدرسه آیت الله مجتهدی (29/09/60) میفرماید:
« این رهبر عظیمى که امروز این جامعه را دارد هدایت مىکند و نوزده سال است که این انقلاب را- از سال 41 تا امروز- دارد هدایت میکند و حرکت مىدهد، اعلم علماى زمان ماست، اعلم فقهاى زمان ماست. این را کسى دارد به شما میگوید که پای درس تمام فقهاى زمان ما و بسیارى از فقهایى که قبلاً رفتهاند نشسته. بنده درسهای همهى این فقهائى را که شما مىشناسید -الّا ما شذ منها و ندر- دیدهام و اعتقاد بنده این است که امام اعلم، یعنى افقه از اینهاست، البته بسیارى از این بزگوارها مجتهدهاى قطعى و مسلّمند و در این شک نیست، امّا خب فقیه و افقه داریم دیگر. »
نکته آخر هم اینکه: امام خمینی اولین کتاب عرفانی خویش، یعنی "شرح دعای سحر" را در سن 27 سالگی تالیف نموده اند.
یا حق
با پست جدیدی به نام درد دل عرفانی به روز هستم و منتظر شما