آموزش فلسفه و عرفان از محیط اینترنت
سلام بر دوستان عزیزم.
بسیاری از دوستان علاقه مند به فلسفه و عرفان، مخصوصا از طیف دانشجویان، دانسته یا ندانسته، از طریق محیط اینترنت این دو علم را دنبال میکنند و آموزش میبینند. بنظرم خیلی از مطالب پراکنده ای که در سایت ها و وبلاگ ها وجود دارد، جز وقت تلف کنی و تشویش ذهن و یادگیری ناصحیح معارف نتیجه ای بر جا نمیگذارد.
هر علمی که انسان به آن علاقه دارد را باید از ریشه و اساس و بصورت منظم و قوی و دقیق آموزش دید. باید مطالعات را بصورت منظم و دقیق و با استاد فن،ابتداءا از کتابهای اصلی و مبنایی فرا گرفت نه از هر کتابی و از هر نویسنده ای. بنده خودم وبلاگ دارم و مطلب مینویسم و به سایتها و وبلاگهای دوستان هم سر میزنم، ولی از آنجا که سعیم بر این بوده که دو علم شریف فلسفه و عرفان را از مبنا و دقیق یاد یگیرم، از بسیاری نتایج مفید بهره برده ام که انشاء الله در این زمینه نیز حتما مطلبی جداگانه خواهم نوشت.
چند وقت پیش سخنان مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان امسال در دیدار با دانشجویان را مطالعه میکردم، چند جمله حکیمانه از ایشان را در همین زمینه یافتم و دوست داشتم که به شما دوستان عزیز نیز ارائه دهم. الحمدلله که طرح همین جملات ایشان را نیز دیروز یافتم.
ایشان ضمن بیان اینکه افسر جنگ نرم باید در مقابل دشمنان مقاوت داشته باشد، به راهکارهایی در زمینه کسب مقاومت پرداختند که اولین راهکار را، بالا بردن سطح معرفت معرفی کردند. جملات ایشان را ملاحظه کنید:
«معرفتهاتان را بالا ببرید. عزیزان من! سقف معرفت خودتان را، سایتهاى سیاسى و اوراق روزنامهها و پرسه زدن در سایتهاى گوناگون قرار ندهید؛ سقف معرفت شما اینها نیست. البته من امروز از این حرفهائى که زدند، حقیقتاً لذت بردم؛ حرفهاى خوب، حرفهاى پخته، تعبیراتِ جاافتاده، جملهبندىهاى درست؛ این خوشحالکننده است. من میخواهم بگویم هرچه میتوانید، اولاً در این بخش کار کنید. سطح معرفت را بالا ببرید. با قرآن، با نوشتجات مرحوم شهید مطهرى، با نوشتجات فضلاى بزرگى که خوشبختانه امروز در حوزههاى علمیه حضور دارند، آشنا شوید. امروز فضلاى جوانى در حوزههاى علمیه هستند که میتوانند در این قسمت به مجموعهى جوانهاى دانشگاهى یارى بدهند؛ کمااینکه کارهاى خوبى هم دارد انجام میگیرد. سطح معرفت دینى بالا برود؛ این یکى از کارهاست که حتماً لازم است. به نظر من آن کارى که مهم است انجام بگیرد، مطالعات اسلامى است.»
خداوند انشاءالله این رهبر حکیم و عارف ما را حفظ بفرماید.
یا حق
----------------------------------------------------
مرتبط:
بسیار طرح عالی و جامعی است .
اما باید به چند نکته توجه داشت:
1- این برنامه باید بر اساسی مدون بشود که به دانشجویانی که هیچ اطلاعاتی در مورد علوم منطق و کلام و فلسفه ندارند فشار وارد نکند و به آنها این علوم را بصورت دسته بندی آموزش دهیم . (که به رشته و درس آنها نیز لطمه نخورد) .
2- زیر نظر عالمی باشد که خود مسلط هم به مسائل نظری آن باشد و هم در مسائل عملی گام برداشته باشد.
فعلا این ها به ذهن حقیرم رسید.
ببخشید اظهار نظر کردیم در محضرتون.
یا علی / التماس دعا
سلام علیکم و ممنون از اظهار نظرتون
نکته اولتون صحیحه.
اما نکته دوم شاید در ابتدای کار ضروری نباشه یا ممکن نباشه، مثلا برای درس گرفتن کتاب منطق یا بدایة الحکمه حتما نیاز نیست که استادش در عرفان عملی پیشرفت داشته باشه، بلکه یافتن چنین اساتیدی سخت است،(مگر اینکه منظورتان این باشد که استادش بی تقوا نباشد که این حرف صحیحی است ولی لازم نیست که در عرفان عملی پیشرو باشد)
اما در مراحل بالاتر بنظرم حرف شما صحیح است:
فلینظر الانسان الی طعامه؛ أی علمه الذی یاخذه عمّن یاخذه
یا حق